Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy 2 kép

Super Mario harminc év kétdimenziós világsikere után 2007-ben lépett először a 3D színtérre a Super Mario Galaxy-vel, amely olyan mesterien ötvözte a klasszikus játékmenetet a hátulnézetes irányítással, hogy közben a legendás Mario-életérzés mit sem vesztett régi fényéből. A játékosok és a szakma hatalmas elismerését kivívó, szinte tökéletes játéknak is megérkezett a folytatása, amely nem újabb bőr lenyúzását, hanem a tökéletesség még tovább fokozását jelenti, még gazdagabb tartalommal. A Super Mario Galaxy 2 történetében nincs semmi meglepő: a gonosz Bowser elrabolja Peach hercegnőt, akit Mario hősiesen meg fog menteni… Kalandjaink során hat galaxist, és azok számtalan kis bolygóját fedezzük fel, közöttük pedig a Mario-fejet mintázó űrhajóval közlekedhetünk, amely az első rész körülményes obszervatóriumát váltotta fel. A változatos hangulatú pályákon szokás szerint logikai és ügyességi feladatok tömkelegét oldjuk meg, miközben minijátékokkal, és olyan új játékelemekkel találkozunk, mint a hótömbök, az evezés, az úszás, a repülés, vagy éppen a változó irányú gravitáció. A bossok legyőzése mellett összesen 242 darab csillagot is be kell gyűjtenünk, amiben nagy segítség, hogy az űrhajóval bármikor visszatérhetünk egy már befejezett bolygóra, hogy a hiányzó csillagokat is összeszedjük. Mario több új powerupot kapott: a cloud suit-tal felhőket használhatunk mozgó platformként, a drill suit-ot felöltve vakondként áshatjuk át magunkat mindenhol, a rock suit pedig mindent letaroló „sziklagolyóvá” varázsol bennünket. Régi kis zöld barátunk, Yoshi ezúttal főszerepet kap: hátára ülve sebesen vágtatunk, az ellenséget a nyelvével beszippantja, majd megrágva kiköpi, egyes növényektől lőni is tud, ha pedig teleszívja a tüdejét levegővel, akár fel is repülhet velünk. A pályatervezés zsenialitását dicséri, hogy a játék szinte a kezünk alá simul, olyan remekül rávezet mindenre, de ha mégis elakadunk, a program végig is viheti a problémás szakaszt (ekkor csak bronz csillag jár). A kétfős kooperatív módban immár több lehetőség van, de társunknak továbbra is másodlagos szerepet jut, amely az ellenség lefoglalására, és a csillagok felszedésére korlátozódik. Az egyszerű, de nagyszerű irányítás még jobb lett, a Nunchuk a haladásért, a Wiimote az ugrásért, lövésért, megrázva pedig az ütésért felel. A klasszikusokat megidéző hangok és zenék remekek, a rajzfilmes, 3D-s grafika már az első résznél is kihozta a Wii-ből a maximumot, de most ezt is sikerült felülmúlni, a legenyhébb lagoktól is mentesen. A 2010. június 11-én megjelent Super Mario Galaxy 2 az a játék, amiért mindenkinek érdemes Wii-t venni.


Lássuk az összes BAFTA jelölést

Hír | 2011.02.16 15:46

A BAFTA nyilvánosságra hozta a 2011-es BAFTA Video Games Awards jelöltjeit.

BAFTA 2010 jelölések

Hír | 2011.02.10 14:09

A BAFTA nyilvánosságra hozta idei díjkiosztó gálájának jelöltjeit.

Mi volt 2010 legtöbbet lekalózkodott játéka?

Hír | 2010.12.29 13:36

Hétről-hétre közöljük az eladási adatokat, azonban azt, hogy illegális letöltések terén hol tart a játékipar, csak év végén tudjuk meg.

Super Mario Galaxy 2 - a teszt

Teszt | 2010.07.05 16:07

Nagy megtiszteltetés nekem, hogy minden idők harmadik legjobb játékáról (Gamerankings szerint) én írhatok tesztet...

Super Mario Galaxy 2 versenyek a táborban!

Hír | 2010.06.16 10:14

Nemcsak az asztali számítógépekkel lehet majd játszani az augusztus első hetében megtartandó GS táborban.

Kilövésre felkészülni: megérkezett a Super Mario Galaxy 2!

Hír | 2010.06.10 11:13

A Super Mario Galaxy minden idők legjobb Wii játéka volt - a Gamerankings szerint.

Super Mario Galaxy 2 - jönnek az első teszt-eredmények

Hír | 2010.05.24 11:48

Már az első rész igencsak nagy sikere is jelezte, hogy Mario jobb formában van, mint valaha...

Super Mario Galaxy 2 - a power-upokról és a co-opról bővebben

Hír | 2010.04.22 19:39

A Nintendo részletezte a Super Mario Galaxy 2-ben használható power-upokat, valamint a kétjátékos módot.

Super Mario Galaxy 2 - trailer

Hír | 2010.04.18 20:16

Minden idők talán legjobb platformjátékához érkezik majd a folytatás...

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)