Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim

Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim kép

Az amerikai MicroProse stúdió csődje miatt kétséges volt az újszerű játékmenetével klasszikussá lett 2000-es Majesty: The Fantasy Kingdom Sim című valós idejű stratégiajáték folytatásának sorsa, ám a Paradox Interactive szerencsére megvásárolta a jogokat, és megbízta az orosz 1C fejlesztőstúdió Ino-Co csapatát a második rész elkészítésével. A Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim mókás története 500 évvel az előd után játszódik Ardania földjén, melynek történelmét hős királyok alakították, akik minden gonosztól megszabadították népüket. Leonard király uralkodására már nem is maradt ellenség, ezért szegény király attól félve, hogy belőle sose lehet már hős, varázslóival megidézteti a Pokol Démoni Urát, melynek legyőzésével bizonyíthatja rátermettségét - ám az olyan erősnek bizonyult, hogy Leonard képtelen volt megbirkózni vele. A nép ezért az általunk megszemélyesített távoli rokonba veti utolsó reményét… A játékmenet alapja a megszokott RTS-sémát követi: felépítünk egy önfenntartó gazdaságot, és megvédjük királyságunkat a betolakodóktól. A gazdaság-menedzsment során viszont nem kell minden aprósággal külön foglalkozni, csupán kereskedelmi központokat kell felépíteni, épületeinkben fejlesztéseket és kutatásokat végezni, kirótt adóinkat pedig behajtatni az aranyos dagadt adószedőkkel. Embereink olyannyira önállóak, hogy cselekedeteikre nincs is közvetlen befolyásunk, szabadon építkeznek, vadászatra indulnak, vásárolgatnak. Gyakorlatilag egyetlen irányítási lehetőségünk a támadás, felderítés, védelem vagy elriasztás műveletekre felszólító zászlók kihelyezése, melyekhez ha elegendő pénzösszeget társítunk, a közelharcosok, íjászok, papnők, tolvajok vagy varázslók képességeik és anyagi igényeik (minél erősebb, annál pénzéhesebb) szerint lecsapnak a felkínált küldetésekre. Hőseink a missziók után szinteket lépnek, egyre erősebbek lesznek, mi pedig minden térkép végén főúrrá emelhetünk egy hőst, akit alaposan feltápolva átviszünk a következő pályára, ahol jó pénzért bármikor bevethetjük. A sztorihoz hasonlóan az egész audiovizuális megjelenítés is kedvesen humoros, viccesek a hősök beszólásai, tanácsadónk szellemesen narrál, és a küldetések történetkéi is nagyon jópofák. A grafika bőven hozza a stratégiáktól elvárható szintet, harmonikus a mesebeli színvilág, hőseink szerepjáték karakterekként tevékenykednek. A nagy elődhöz hasonlóan gondot jelent, hogy a játékmenet sajátosságai miatt kevés a kombinációs lehetőség, egy idő után már nem tudnak újat mutatni az egyes objektívák, ráadásul a buta MI, és a rossz nehézségi görbe is ront az örömünkön. Az új Majesty annak fog igazán tetszeni, aki élvezi, hogy uralkodóként nem kell mindent közvetlenül vezérelnie, az aprólékos menedzsment hívei viszont csalódhatnak benne. A Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim 2009. szeptember 18-án jelent meg PC-re, Xbox 360-ra, és DS-re (módosítva), az évek során pedig három kiegészítő is készült hozzá (Kingmaker, Battles of Ardania, Monster Kingdom).


Majesty 2: Monster Kingdom megjelenés trailer

Hír | 2011.01.12 17:42

Épp tegnap történt, hogy megjelent az új Majesty 2 kiegészítő.

Majesty 2: Battles of Ardania trailer

Hír | 2010.11.06 18:53

A fantázia királyság szimulátor új DLC-vel bővül hamarosan.

Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim teszt

Teszt | 2010.02.12 15:46

Sárkányok, elfek és mások. Harcolás és veszekedés. Verekedős törpék 2009. október archív

Majesty 2: Kingmaker - jön az első kiegészítő

Hír | 2010.01.20 21:35

A Paradox Interactive ma jelentette be, hogy a Majesty 2 megkapja első kiegészítőjét Kingmaker néven.

Majesty 2 patch érkezett, némi extra tartalommal

Hír | 2009.11.25 21:06

Az Ino-co jóvoltából egy igen jópofa javítás érkezett a Majesty 2-höz.

Rajzoljatok egy Majesty 2-ért

Hír | 2009.09.27 15:02

Érdekes versenyt hirdetett a Gamer Limit - rajzolni kell.

Majesty 2 - Megjelent a demó

Hír | 2009.09.15 09:52

Elérhető, letölthető, kipróbálható a Majesty 2 próbaverziója.

Majesty 2 - Warriors trailer

Hír | 2009.09.06 11:30

Miről lehet megismerni az őszt? Nemcsak arról, hogy itt a suli és hogy hullani kezdenek a levelek, hanem arról is, hogy ömleni kezdenek a jó játékok....

Majesty 2 - Hamarosan demózhatunk

Hír | 2009.08.31 09:00

Amennyiben minden jól alakul, két hét múlva rátehetjük mancsunkat a Majesty folytatásának játszható demójára.

Majesty 2 - Gameplay Video

Hír | 2009.08.30 14:22

A Majesty első része is érdekes keveréke volt a menedzsmentnek és az RTS-nek, a második rész pedig méginkább ilyen lesz.

Majesty 2 - megjelenés szeptemberben

Hír | 2009.07.14 21:30

A Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim a nagy sikerű Majesty folytatása - ezt állítja a sajtóközlemény.

Majesty 2 - Új infók garmadája

Hír | 2009.05.22 16:25

Hazánkban a Cenega forgalmazza majd a régi Majesty című eposz folytatását.

Fellőtték a Majesty 2 honlapját

Hír | 2009.02.28 19:25

Az év folyamán valamikor megjelenő Majesty 2, végre hivatalos honlappal is büszkélkedhet.

Majesty 2 - Konzolos verzió kipipálva

Hír | 2008.12.03 16:22

A Majesty 2 - The Fantasy Kingdom Sim fantáziavilága jövőre asztali rendszerek mellett megjelenik Xbox 360-ra is.

Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim bejelentve

Hír | 2008.04.21 17:40

A játékosokat és a sajtót mintegy nyolc éve vette le lábáról a Cyberlore újszerű stratégiája. Most készül a folytatás.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)