Flight Simulator X

Flight Simulator X kép

A Microsoft egyik legrégebbi programja, a Flight Simulator sorozat négyszínű repülős játékból a világ legélethűbb polgári repülőgép-szimulátorává fejlődött életének majd' harminc esztendeje alatt. A Flight Simulator X kompromisszumok nélkül viszi tovább az évtizedek során felhalmozott értékeket, mint a zavarba ejtő élethűség, a mindenre kiterjedő irányítás, vagy az aprólékosan kidolgozott világ - de már új célcsoportokat is képes megszólítani. A Standard kiadás 18 repülőgépet, 40 részletesen modellezett repülőteret, 28 lemodellezett várost és 30 küldetést vonultat fel, míg a Deluxe kiadás mindennek a másfélszeresét nyújtja, ráadásul némelyik géphez megkapjuk a professzionális Garmin G1000-es integrált elektronikus műszerfalat is. Gépparkunkban a vitorlázógéptől a Cesnán át a legnagyobb Jumbo Jetig az összes fontosabb típus képviselteti magát, az igen részletesen modellezett pilótafülkében mindent ott találunk meg, ahol a valóságban, a gombokat, kapcsolókat egérrel vagy billentyű-kombinációkkal kezelhetjük, a 2D-s műszerfalon pedig szabadon rendezhetjük el a paneleket. Az FS-X-et a kezdő repülősök is képesek kezelni, a részletek 90%-kát figyelmen kívül hagyhatják, a profik viszont egy valódi pilóta feladatának legapróbb részleteit is megtapasztalhatják, repülési tervet készíthetnek, követhetik a torony utasításait, ügyelhetnek a repülési szabályokra, és a repülőgép szinte összes eszközét kezelhetik. A Flight Simulator történetében először irányított küldetéseket is kapunk, amelyek eleinte csak oktatópályák, később azonban megszaporodnak az akció-központú feladatok is (pl.: hegyi mentés), és akár műszaki hibás szituációkat (pl.: landolás kiégett motorral) is megoldhatunk. Szabad repülés játékmódban a világ 24.000 repülőterének bármelyikén leszállhatunk, bár ezek nincsenek lemodellezve, a kidolgozott reptereken viszont igazi „élő-lélegző” világot találunk, a városok modellezése is hiteles, a nem modellezett területeket pedig a földrajzi helynek és az évszaknak megfelelően automatikusan generálja a program. Az időjárás paramétereit tudományos alapossággal szabályozhatjuk, de a játék akár az internetről is letöltheti a helyi időjárási adatokat, valós idejű frissítéssel… A legfeljebb tizenhat fős többjátékos módot már nem csak a veteránok élvezhetik, de a kezdők is sokat tanulhatnak belőle, ha maguk mellé ültetnek egy tapasztalt másodpilótát, jópofa újdonságként pedig légiforgalmi irányítóként is segíthetjük társainkat (Deluxe kiadás). Az eleve gazdag tartalom rengeteg add-onnal, felhasználói moddal bővíthető, de akár az Acceleration kiegészítő lemezt is megvásárolhatjuk. A játék gépigénye a megjelenés idején elképesztően magasnak számított, még jó konfigokon is gondot okozott a megfelelő minőségű futtatása, de ma már egy közepesen erős számítógép is megbirkózik vele. A Flight Simulator X 2006. október 13-án jelent meg PC-re.


Microsoft Flight Simulator X - húsz új küldetés a láthatáron

Hír | 2015.01.28 21:54

A Steames változat megjelenése nem csupán azt jelentette, hogy újra működik a többjátékos mód, hanem új tartalmakat is kap a Flight Simulator.

Microsoft Flight Simulator X - jövő héten a Steamre költözik

Hír | 2014.12.10 18:03

A Train Simulator fejlesztőcsapatának jóvoltából a Steamre vándorol a Microsoft Flight Simulator X.

Repülő-szimulátor sosem nézett ki még ilyen jól

Hír | 2013.11.22 11:10

Megakadt a szemünk egy nagy csokor képen, melyek első látásra akár profi fotóknak is tűnhetnek. Pedig ez a Flight Simulator X.

Megjelent a Hungary Landmarks Pack 1.0 - repűlőszimulátorosok figyelem!

Hír | 2012.03.04 20:07

A repülésért, a repülőgépes szimulátorokért lelkesedők biztosan tudják, hogy a rengeteg hivatalos kiadvány mellett a modderek szép lassan az egész világot "beledolgozzák" a játékokba.

Egy igazán meggyőző magyar kiegészítés Flight Simulator X-hez

Hír | 2012.02.06 12:45

Az LHSimulations csapata elismerésre méltó munkát végez minden projektjében. Ezúttal egy videót mutatnák a Pécs-Pogány reptérről.

Vasárnapi szubjektív: MALÉV a szimulátorokban

Hír | 2012.02.05 17:05

A Magyar Légiközlekedési Vállalat sajnos nincs többé. A játékok segítségével azonban továbbra is repülhetjük a kék-fehér festésű gépeket.

Karácsonyi ajándék pilótáknak - potom 12 millióért

Hír | 2011.11.15 13:44

Akinél a pénz nem számít, az bátran meglepheti hobbi pilóta ismerőseit egy OVO-4 Home Flight Simulator rendszerrel karácsonyra.

Condor: ütős repülőgép-szimulátor

Hír | 2011.05.19 08:00

Azt mondják, hogy nincs régebbi egy tegnapi újságnál. Ehhez képest most egy olyan játékról van szó, mely hat éve a piacon van, mégis kevesen tudnak róla.

Dodosim 206 - a helikopter-szimulátor

Hír | 2010.05.26 11:28

Egyszer egy régi filmben egy pilóta azt mondta - a helikopter olyan, mint egy hanyattesett malom, ami repül...

Messerschmitt Me 262

Hír | 2009.07.07 19:51

Ezen az oldalon ritkán foglalkozunk repülőszimulátorokkal, illetve azok kiegészitőivel - ejnye-bejnye. Ezt pótolandó itt egy új Me 262 nektek!

[KéPZ] Microsoft Flight Simulator X: Acceleration DX9 vs. DX10

Hír | 2007.10.09 10:52

Ritka, hogy a Microsoft olyan játékot adjon ki, mely pc- mellett ne jelenne meg saját konzolján. A Flight széria ilyen.

Microsoft Flight Simulator X: Acceleration megjelenés

Hír | 2007.10.04 14:47

A Microsoft egyik legrégebbi sorozata az idő vasfogával dacolva újra és újra kiszolgálja a repülés szerelmeseit.

[KéPZ] Szállj fel magasra!

Hír | 2007.07.12 00:29

Javában készülődik már a Microsoft boszorkánykonyhájában a Flight Simulator X: Acceleration Expansion Pack, a népszerű repülőszimulátor legújabb epizódjának első kiegészítője, ezt jól mutatják az alábbi új screenshotok is.

[PATCH] Szállj-szállj a Boeing szárnyán

Hír | 2007.05.17 15:29

A Flight Simulator X-et mondhatni nem éppen hibátlanul adták ki, annak ellenére hogy a világ első DirectX 10-es játéka volt. Megérkezett a játékhoz a Service Pak 1 ami rengeteg kisebb-nagyobb hibát javít ki.

Ingyenes FScene grafikák

Hír | 2006.10.15 13:18

Ruud Faber immáron tíz éve készít textúrákat a Microsoft Flight Simulátorához, hogy minél szebb legyen a táj, amely felett repülünk.

Microsoft Flight Simulator X GOLD

Hír | 2006.09.19 09:33

A Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Flight Simulator repülőszimulátoros játéksorozat tizedik része.

[MOVIE] Microsoft: hogyan reklámozzunk rosszul?

Hír | 2006.08.02 20:14

A Microsoft igen rendhagyó módot választott a Flight Simulator X reklámozására. Elég, ha annyit mondok, hogy az alábbi videó félig élőszereplős, de gyakorlatilag egy gagyi ötletet próbáltak alacsony költségvetésből megvalósítani. Biztos van, akinek tetszik, de akik inkább a játékra kíváncsiak, azok tekintsék meg a májusban kiadott "normális" videót. A többieknek marad ez a "mókás" trailer.

[MOVIE] DX10-es játékok - Prezentáció!!!

Hír | 2006.05.10 00:21

Itten van még egy csöpp összeállítás, melyben a DirectX 10-es játékok közül szemlélhettek meg néhányat. Ebben a videóban láthatunk némi friss jelenetet az Age of Conan-ból, a Flight Simulator X-ből, valamint a Crysis-ből (nem ugyanazt, mint az előbbi hírben). Örömmel tapasztalhattuk tehát, hogy a Microsoft igenis nagy figyelmet szentel a PC-s dolgokra is!!! Íme a videó:

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)